Ekeli elsőség a XI. R-MAX Kupán

A hetényi futballklub szervezésében szombaton a csallóközaranyosi sportcsarnokban zajlott a hagyományos R-MAX Kupa immár tizenegyedik felvonása.

Ekeli elsőség a XI. R-MAX Kupán
A tornaelső ekeliek (Fotó: Facebook – fcekel)

A teremfocitornán nyolc csapat (Hetény, Csallóközaranyos, Ekel, Perbete, Izsa, Szentpéter, Keszegfalva, Őrsújfalu) előbb két négyes csoportban körmérkőzéses rendszerben küzdött a pontokért. A csoportok első két helyezettje az elődöntőben folytatta szereplését.

A címvédő marcelházaiak távollétében ezúttal a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában játszó ekeliek végeztek az élen. A csoportban az Őrsújfalut 4:0-ra, az izsapiakat 2:1 arányban fektették két vállra. A szentpéteriektől pedig 2:3-as vereséget szenvedtek.

Csoportelsőként az elődöntőben a B csoport második helyezettjével mérkőztek, a Perbete alakulatát 2:1 arányban győzték le. A fináléban Meleg duplájával, Jokel és Uzola egy-egy találatával 4:0-ra verték az izsaiakat.

A tornaelső ekeliek egyik meghatározó egyénisége, Fél Károly lett a torna legjobb kapusa. A bronzmeccsen a csallóközaranyosiak 4:3 arányban győzték le perbeteieket.


ái