El se hinnéd, kik állnak a Tisztességes Szlovákiért mögött, de Fico leleplezte: "Ezek Soros kölykei!"

2018. július 3. - 14:33 | Belföld

Robert Ficót is Soros György kényszerítette lemondásra! Ennyike. 

El se hinnéd, kik állnak a Tisztességes Szlovákiért mögött, de Fico leleplezte: "Ezek Soros kölykei!"
Fotó: SITA

A bukott miniszterelnök szerint hihetetlen módon lehullott a maszk a Tisztességes Szlovákiáért (Za slušné Slovensko) kezdeményezés képviselőiről, mégpedig azáltal, hogy hétfőn bejelentették, kiket támogatnak az ősszel esedékes helyhatósági választásokon.

"Én a kezdetektől fogva azt állítom, hogy ez egyértelmű élősködés egy újságíró meggyilkolásán, és hogy ezek a rendezvények magas fokú szervezettségről tanúskodnak. Azt színlelték, hogy ők egy szép és tiszta kezdeményezés, amelynek semmi köze a politikához, de mindenkit becsaptak. Ha akarnak, alapítsanak politikai pártot, csatlakozzanak a politikai csatákhoz, és ne ilyen sunnyogó módon változtassák át a polgári kezdeményezésüket politikai mozgalommá"

- fogalmazott, és kiemelte, nagyon nem volna jó, ha Szlovákiát külföldi pénzemberek irányítanák és nem hazai politikusok.

Hangsúlyozta, hogy az elmúlt húsz évben pártjával kapcsolatban legalább ezerszer hallotta, hogy "a Smerrel nem". "Nem is ismerek olyan pártot, amely választások előtt ne mondta volna el, hogy a Smerrel nem közösködik. Tegnap aztán ezeregyedszer is hallottam, hogy a Smer által támogatott jelöltet ők nem támogatják" - figyelmeztetett, aláhúzva, hogy ezzel szemben a Smer Szlovákia modern történelmének legsikeresebb pártja.

"Mindegy, hogy mit mondanak Soros kölykei, mi szeretnénk jó eredményt elérni a kommunális választásokon, újra megnyerni a parlamenti választásokat, és ismét kormányt alakítani"

- szögezte le.

Kapcsolódó cikk:

Elárulták a Tisztességes Szlovákiáért képviselői, kiket támogatnak, Matovič és Hlina máris dünnyög

(TASR)