EL-sorsolás: Egymással mérkőzik a Slovan és a Ferencváros csoportellenfele

2019. december 16. - 13:29 | Sport

Bajnokok Ligája után az Európa-liga egyenes kieséses szakaszát is kisorsolták hétfőn Nyonban.

EL-sorsolás: Egymással mérkőzik a Slovan és a Ferencváros csoportellenfele
Illusztráció

Az Európa-liga csoportkörében egy szlovák és egy magyar csapat is érdekelt volt az ősz folyamán. Az már korábban eldőlt, hogy a Slovan nem juthat tovább a K csoportból a portugál Braga és az angol Wolverhampton mögött. A Ferencváros azonban végig harcban volt a továbbjutásért, de mivel utolsó mérkőzésén csak 1:1-es döntetlent tudott elérni a Ludogorec otthonában, a H csoport harmadik helyén zárt. A második helyen végző bolgárok mellett az Espanyol lépett tovább a négyesből.

A csoportkörből összesen 24 csapat jutott tovább, hozzájuk csatlakoztak még a BL-csoportok harmadik helyezettjei. A sorsolás előtt a 32 csapatot két csoportra osztották: a kiemeltek közé került a 12 EL-csoportelső és a BL-ből érkező legjobb négy együttes, a többiek a nem kiemeltek csoportját alkotják.

Kiemeltek: Arsenal, Manchester United (angolok); Benfica, Braga, Porto (portugálok); Espanyol, Sevilla, (spanyolok); LASK, Salzburg (osztrákok); Ajax (holland); Internazionale (olasz); Basaksehir (török); Basel (svájci), Celtic (skót); Gent (belga); Malmö (svéd)

Nem kiemeltek: Wolverhampton (angol), Getafe (spanyol), Sporting (portugál), Eintracht Frankfurt, Leverkusen, Wolfsburg (németek), Rangers (skót), Ludogorec (bolgár), APOEL (ciprusi), FC Köbenhavn (dán), AZ Alkmaar (holland), AS Roma (olasz), CFR Cluj (román), Sahtar Donyeck (ukrán), Club Bruges (belga), Olympiakos (görög)

A BL-hez hasonlóan, a párosítások kialakításakor itt is figyelembe vették, hogy azonos országból, illteve csoportból érkező csapatok ne kerülhessenek össze. Az első mérkőzéseket a nem kiemeltek, a visszavágókat a kiemeltek otthonában rendezik.

A hétfői sorsoláson a következő párosítások alakultak ki:

Wolverhampton - Espanyol

Sporting - Basaksehir

Getafe - Ajax

Leverkusen - FC Porto

FC Köbenhavn - Celtic

APOEL - Basel

CFR Cluj - Sevilla

Olympiakos - Arsenal

AZ Alkmaar - LASK

Club Bruges - Manchester United

Ludogorec - Internazionale

Eintracht Frankfurt - Salzburg

Sahtar Donyeck - Benfica

Wolfsburg - Malmö

AS Roma - Gent

Rangers - Braga

Egymással mérkőzik tehát a Slovan és a Ferencváros csoportellenfele, a Wolverhampton és az Espanyol. A pozsonyiak csoportjából továbblépő portugál Braga a skót Rangerst kapta, a Fradit maga mögé utasító bolgár Ludogorec azonban nem lehet túlságosan elégedett a sorsolással, ellenfele ugyanis az olasz Internazionale lesz.

A kieséses szakasz első fordulójára 2020. február 20-án rendezik, míg a visszavágókat 27-én. A döntőre május 27-én kerül sor a lengyelországi Gdanskban.


(tt)

Címkék: Európa-liga, sorsolás