Elállt a zsaruk szava, amikor meglátták, mennyi alkohol van a fának hajtó sofőrben

4,5 ezreléknyi alkoholt mértek egy balesetet szenvedő sofőr vérében a szenicei (Senica) rendőrök.

A zsarukat szombaton késő délután riasztották egy balesethez Szenice közelébe. A helyszínen megállapították, hogy egy Kia Sportage 39 éves sofőrje áthajtott a szembesávba, majd az árokba hajtott, ahol pedig egy fának ütközött.

A baleset során szerencsére senki nem sérült meg, de amikor az intézkedő rendőrök megszondáztatták a vétkes sofőrt, valószínűleg elállt a szavuk:

A férfi leheletében 2,13 mg/l-es alkoholarányt mértek, ami átszámolva 4,5 ezrelékes alkolszintet jelent a vérben. A sofőrt őrizetbe vették.

A 39 éves férfi csak hétfőn került kihallgatható állapotba, és végül ittas állapotban történő közúti veszélyeztetés miatt indítványoztak ellene a vádemelést. Az elkövetőt egy évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.


A szakértők szerint 3,5 ezrelék feletti alkoholszint már kimondottan alkoholmérgezést jelent.


"A rendőrség felszólítja a sofőröket, hogy ne kockáztassanak feleslegesen, és alkoholfogyasztást követően ne üljenek a volán mögé. Ellenkező esetben nemcsak a saját, de a szabályosan közlekedő személyek életét is veszélyeztetik" - közölte a Paraméterrel Mária Linkešová rendőrségi szóvivő.

(para)