Elárverezik Liza Minelli személyes tárgyait

Liza Minnelli Kabaré című filmben viselt kalapjára, csizmájára is lehet licitálni azon a májusi kaliforniai árverésen, amelyen a színésznő és családja személyes tárgyait bocsátják áruba.

Elárverezik Liza Minelli személyes tárgyait
Fotó: TASR/AP

A mintegy 1000 kikiáltási tétel között Minnelli édesanyja, Judy Garland és rendező édesapja, Vincente Minnelli személyes tárgyai is szerepelnek - közölte szerdán a Profiles of History kaliforniai székhelyű árverési ház.

Számos méretre készült Halston-ruha is megvehető a családi gardróbból és az a fizetési csekk is kalapács alá kerül, amelyet Garland 13 éves korában kapott az MGM stúdiótól, mielőtt első filmjében feltűnt volna. 

A Love, Liza című aukción a színésznő 1971-es Rolls Royce Silver Shadow luxusautója és kézírásos jegyzeteivel ellátott Kabaré-forgatókönyve is megvásárolható. A Kabaréban Minnelli pályafutása egyik legjobb alakítását nyújtotta Sally Bowles énekesnő szerepében, amiért Oscar-díjat is kapott.

A 71 éves színésznő elmondta, azért válik meg több évtizede gyűjtögetett kollekciójától, mert az már túl nagy lett számára, szeretné leegyszerűsíteni az életét, emellett úgy gondolja, a tárgyak eladásával a rajongóit is jutalmazza, akik mindig mellette álltak.

A kétnapos aukciót a Los Angeles mellett fekvő Calabasasban rendezik meg. A tárgyakat áprilisban egy ingyenes és nyilvános Beverly Hills-i kiállításon lehet megtekinteni.

(MTI)