Elballagtak a dunaszerdahelyi szakközépiskolások és sportgimisek

A „Ballag már a véndiák...“ dallamától zengtek az utolsó csengetés után a megalapításának idén 60. évfordulóját ünneplő dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és a 10 éve működő  Sportgimnázium falai.

Elballagtak a dunaszerdahelyi szakközépiskolások és sportgimisek
Az iskola felvételei

A selmeci diákhagyományokat követve idén négy osztály búcsúzott alma materétől - 66 szakközépiskolás (idegenforgalmi menedzser, idegenforgalmi szolgáltatások, élelmiszeripari minőségellenőr, agrármenedzser, lótenyésztés és lovaglás szakon)  és 19 sportgimis. Az utolsó osztályfőnöki órát  az ötletesen feldíszített, vízi világgá, Mignon-bárrá, hupikék törptanyává ill. vidéki farmmá alakított termekben töltötték, majd az iskola díszcsarnokában búcsúztak tanáraiktól és az igazgatóságtól, utána pedig minden osztályba betérve és egy-egy klasszikus ill. modern ballagási dalt énekelve, néhány kedves szót intéztek fiatalabb iskolatársaikhoz.

Ezt követően  az iskola elé vonultak, ahol az intézmény igazgatója, Szabó László búcsúztatta  őket. Ünnepi beszédében arra kérte a ballagó diákokat, hogy soha ne feledjék iskolájukat, és az itt kapott útravalót használják legjobb tudásuk szerint.

A hagyományokhoz híven idén is átadásra kerültek a Pro Schola-díjak. A Vidékfejlesztési Szakközépiskola díjazottja Szabó Tímea lett, aki jó néhány versenyen, kulturális és irodalmi eseményen képviselte az intézményt, a Sportgimnáziumban pedig kimagasló tanulmányi és sporteredményeit figyelembe véve, Balázs Rékára esett a választás. Az iskola történetében először Pro Schola – különdíjat is kiosztottak, még pedig a Mester-négyesként ismert négy diáknak - Mester Ferencnek, Bihercz Dominiknek, Múcska Gergőnek, Nagy Zoltánnak, akik rengeteg iskolai rendezvényen és versenyen szerepeltek, és önzetlenül segítettek, amikor és ahol csak tudtak.

A ballagási ünnepély a Gaudeamus igitur közös eléneklésével zárult.

(-)