Elegük lett, tüntetni mennek a dunaszerdahelyi bíróság elé!

Tüntetést tervez a Dunaszerdahelyi Járásbíróság elé a nagyudvarnoki vasrudas támadás sértettjének családja.

Elegük lett, tüntetni mennek a dunaszerdahelyi bíróság elé!
Fotó: Paraméter-archív

Már csaknem három éve annak, hogy egy személy vasrúddal verte össze saját háza előtt a nagyudvarnoki B. Jánost, és gyanúsított a támadás másnapja óta van, a tárgyalás pedig már szintén csaknem két és fél éve elkezdődött.

Az ügyet portálunkon is végigkísértük, ha viszont lemaradt róla, itt alább összefoglaljuk a fontosabb momentumokat.

A LÉNYEG:
A saját háza előtt a munkahelyéről való éjjeli hazatérésekor megtámadott B. János a támadás után, majd a büntetőper során is végig azt állította, hogy a vasrudas elkövető egy bizonyos M. József pozsonyeperjesi származású fiatal férfi, akit azt követően ismert fel, hogy lerántotta a fejét eltakaró sálat/maszkot.
M. Józsefnek a tárgyalás során egy bizonyos N. Sz. biztosított alibit, aki a bíróságon eskü alatt vallotta, a feltételezett elkövető nála volt – egyébként szintén Nagyudvarnokban, azon a bizonyos hétfő éjszakán, és éppen filmeztek.
Hosszú bírósági huzavona után, tavalyelőtt novemberben született meg az első fokú ítélet, mely szerint M. Józsefet bűnösnek találták súlyos testi sértés vádjában. Az ítélet a kiszabható büntetés (4-10 év) alsó határa alatti, három év felfüggesztett szabadságvesztés volt, négy év próbaidővel. A bíróság távoltartási végzést is kiadott, M. József nem mehet 5 méternél közelebb B. Jánoshoz.
Itt az összes cikkünk a témában.

Első fokú ítélet tehát 2016 novemberében született, hogy aztán 2017-ben mindössze annyi történjen, hogy azt a fellebbviteli bíróság eltörölje, és elrendelje az ügy újratárgyalását, majd az első kitűzött per a vádlott és ügyvédje tárgyalása miatt ne is valósuljon meg.

Ez utóbbi volt az a momentum, ami arra sarkallta a sértett családját, hogy lépjenek. B. János testvére, Gábor tájékoztatta a portálunkat, hogy

január 26-án 14.00-ra békés tüntetést szerveznek a járásbíróság épülete elé.

Bejelentett tüntetésről van szó, a rendőrség is jelen lesz, hogy biztosítsa a csendes demonstráció zavartalan lebonyolítását. A család tagjai elmondták, azt szeretnék, ha mielőbb igazságot szolgáltatna a bíróság, és nem hagynák, hogy különböző indokokból a végtelenségig nyúljon a per. Ennek a szándékuknak kívánnak nyomatékot adni azzal, hogy néhányan kivonulnak az épület elé.

(parameter)