Elemzi a Híd és az MKP, hogy külön vágnak-e neki a választásoknak vagy koalícióban

2019. július 11. - 13:26 | Belföld

Csütörtökön délelőtt ült le egymással tárgyalni a Híd és az MKP küldöttsége a 2020-as parlamenti választással kapcsolatos együttműködésről. Abban már megegyeztek, mire nincs reális esély. 

Elemzi a Híd és az MKP, hogy külön vágnak-e neki a választásoknak vagy koalícióban
Fotó: Paraméter-archív

A két tömörülés tárgyalófelei nem favorizálják az élőszavas szereplést, inkább írásban mondják el a magukét. A 4 szlovákiai magyar párt két legnagyobbja a következő nyilatkozatot bocsátotta a sajtó rendelkezésére:

"A tárgyalás során négy lehetőség merült fel: külön indulás, közös indulás a Híd listáján, új választási párt létrehozása, illetve a 7%-os választási küszöbbel számoló választási koalíció...Egyértelművé vált, hogy ezek közül a lehetőségek közül

kettő megvalósítására nincsen reális esély: a Híd listáján való indulásra, valamint a választási párt létrehozására.

Ennek okán a felek megegyeztek, hogy a következő időszakban

a pártok házon belül elemzik, hogy a fennmaradó két megoldás (külön indulás, koalíció) közül melyik ad jobb esélyt a parlamenti képviselet biztosítására.

A két fél egyetértett abban, hogy az együttműködés feltétele a pártok arculatának és jellegének megtartása. A felek megegyeztek abban is, hogy a lehető legközelebbi időpontban tovább folytatják a tárgyalásokat a fennmaradó lehetőségekről."

A csütörtöki egyeztetésen az MKP részéről részt vett Menyhárt József pártelnök, Őry Péter, a párt Országos Tanácsának elnöke, Farkas Iván alelnök, Bárdos Gyula elnökségi tag, a házigazda Hidat a találkozón Bugár Béla pártelnök, Ravasz Ábel alelnök, Rudolf Chmel elnökségi tag és Jakab Elemér elnökségi tag képviselte.

(para)

Címkék: MKP, híd