Eléri a 38 ezer eurót az anyagi kár az Andrea Shopban történt rablás után! (FOTÓ)

Az illetékesek korábban 20 ezer euró körül becsülték a vágsellyei Andrea Shopban történt rablás által keletkezett anyagi kárt, mostanra azonban kiderült, hogy csaknem a duplájáról van szó.

Eléri a 38 ezer eurót az anyagi kár az Andrea Shopban történt rablás után! (FOTÓ)

Szombatról vasárnapra virradó éjszaka ismeretlen elkövetők betörtek a vágsellyei Andrea Shop műszaki áruházba – írtuk korábban. Tóth Péter, a vágsellyei Andrea Shop üzletvezető-helyettese korábban arról tájékoztatott bennünket, hogy a betörök az épület hátsó részén jutottak be az áruházba: betörték az ablakot, majd a folyosón is sikerült egy ajtón átjutniuk, közben pedig nem szólalt meg a riasztó.

„Amikor bejutottak, a jelek szerint pontosan tudták, hogy melyik szekrényben mit fognak találni. Csak azokat a szekrényeket és vitrineket törték fel, amelyekben mobiltelefonok és okosórák voltak. Ezeket utazótáskákba tették, majd távoztak” – pontosította az üzletvezető-helyettes.

A betörés által keletkezett anyagi kárt előzetesen 20 ezer euróra becsülték, utólag azonban kiderült, hogy lényegesen nagyobb összegről van szó, a kár ugyanis eléri a 38 ezer eurót.

Az elkövetők kapucnival és maszkkal takarták az arcukat és kesztyűt is viseltek. Az ellopott készülékeket sporttáskákba pakolták, majd távoztak a helyszínről. Az egyikükről készült  biztonsági kamerás felvételt az áruház bocsátotta rendelkezésünkre.

Tavaly december 10-én a dunaszerdahelyi Andrea Shop áruházat fosztották ki betörők hasonló módon, mint ahogy azt tették a hétvégén Vágsellyén. Akkor is elsősorban mobiltelefonokat és smart órákat loptak el, a kár pedig tavaly év végén is 30 ezer euró körül mozgott.


(fl)