Életét vesztette egy kerékpáros, a rendőrök mosolygós arcot rajzoltak a „holttestnek“

Életét vesztette egy 41 éves férfi, miután elesett kerékpárjával és halálos sérüléseket szenvedett. A rendőrök körberajzolták a holttestet, majd az alakot egy mosolygós arccal is ellátták.

Életét vesztette egy kerékpáros, a rendőrök mosolygós arcot rajzoltak a „holttestnek“
Fotó: tvnoviny.sk

Az eset Pohronie régiójában történt. A rendőrök rutinfeladata nem csak a kerékpáros hozzátartozóit érintette meg. A rendőrség szerint senkit sem akartak megbántani. „Igen, felháborodást kelthet a cselekedet, viszont ebben az esetben elutasítom azokat az állításokat, melyek szerint a kerékpárost becsmérelték volna“ – tájékoztatott Petra Kováčiková rendőrségi szóvivő, aki hozzátette: azzal, hogy a rendőr arcot rajzolt az alaknak, azt akarta jelezni, hogy az illető a hátán feküdt a balesetet követően.

Pontos előírás nem létezik azzal kapcsolatban, amely kimondaná, hogy balesetek esetén hogyan kell felrajzolni az alakokat. Azt, hogy a holttest a hátán feküdt, viszont mosolygós arc nélkül is meg lehet oldani. Matej Snopko volt nyomozó szerint a halott iránti tisztelet szempontjából előnyösebb lenne, ha csak a szemeket, vagy az orrot rajzolnák fel, esetleg egy egyszerű, neutrális sémát.

tvnoviny.sk/para