Életfogytiglant kapott a 14 éves német diáklány iraki gyilkosa

2019. július 10. - 12:49 | Külföld

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt az iraki férfit, aki 2018 tavaszán megerőszakolt és meggyilkolt egy 14 éves német diáklányt.

Életfogytiglant kapott a 14 éves német diáklány iraki gyilkosa
dw.com

A bűncselekmény súlyára való tekintettel a csak Ali B.-ként azonosított, 22 éves iraki elítélt a hagyományos életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt bűnözőktől eltérően 15 év után sem kerülhet szabadlábra. Emellett a bíróság döntése értelmében a gyilkosnak még 50 ezer euró fájdalomdíjat is ki kell fizetnie az áldozat családjának.

A bíróság egyetértett az ügyészség érvelésével, miszerint az elkövető sem megbánást, sem együttérzést nem tanúsított, a nemi erőszakot és a gyilkosságot hidegvérrel, céltudatosan és alattomosan hajtotta végre.

Ali B. a 14 éves Susannát megerőszakolta, megfojtotta, majd holttestét egy erdőben elásta. Az ügyész szerint a férfi azért végzett áldozatával, hogy Susanna ne tudjon feljelentést tenni a nemi erőszak miatt. A férfi a gyilkosságot beismerte, de a nemi erőszakot végig tagadta.

Susanna édesanyja is felszólalt a bíróságon a záróbeszédek napján, s könnyek közt és zokogástól remegve arról beszélt, hogy szerinte nincs megfelelő büntetés azért, amit a lányával tettek, és ami történt, azt soha nem lehet jóvátenni.

„Az engem sújtó csapás életfogytig tart, pedig semmit sem vétettem”

- mondta a nő a wiesbadeni tartományi bíróságon.

„Susannával együtt a szívem egy darabja is oda”

- tette hozzá az asszony.

Ali B. a gyilkosság után családjával külföldre menekült a német igazságszolgáltatás elől, ám az iraki Kurdisztánban sikerült elfogni, és kiadták a német hatóságoknak.

MTI