Életmentő készülékeket kapott a dunaszerdahelyi kórház

2023. március 15. - 11:55 | Régió

A Svet zdravia által működtetett dunaszerdahelyi kórház újszülött osztálya öt új légzésfigyelőt kapott a Križovatka alapítványtól – tájékoztatta a Paramétert Bianka Krejčíová szóvivő.

Életmentő készülékeket kapott a dunaszerdahelyi kórház
Fotó: Svet zdravia

A készülékek az újszülöttek légzését figyelik, és figyelmeztetnek veszély esetén. A születés után a kiságyakba helyezik, és ezzel figyelik a babák mellkasának mozgását.

Az alapítvány célja, hogy a légzésfigyelőkkel segítsenek a hirtelen csecsemőhalál szindróma (SIDS) megelőzésében.

A szlovákiai kórházak összes szülészeti osztályát és intenzív osztályát igyekeznek felszerelni a BabySense légzésfigyelővel. A dunaszerdahelyi kórháznak eddig összesen 70 légzésfigyelőt adományoztak, ezáltal is hozzájárulva az édesanyák és kisbabáik nyugodt kórházi tartózkodásához.

A dunaszerdahelyi kórházban nem csak az újszülött osztályon alkalmaznak életmentő készülékeket. A másfél évvel ezelőtt megnyitott, az aneszteziológiai osztályt és az intenzív részlegeket egy tető alá hozó OAMIS osztályán legutóbb egy vesepótló kezelést és terápiás plazmacserét biztosító Prismaflex készülék mentett életet. A somorjai páciens épp csak egy kicsit vágta meg az ujját, de majdnem belehalt, a modern készlékkel viszont megmentették az életét.


(parameter)