Életük megtakarításától fosztották meg a csalók az idős házaspárt – ezt a két nőt keresi a rendőrség

2023. május 25. - 13:26 | Régió

A rendőrség a nyilvánosság segítségét kéri két nő azonosításában, akik óriási pénzekkel húztak le időseket.

Életük megtakarításától fosztották meg a csalók az idős házaspárt – ezt a két nőt keresi a rendőrség
Fotók: Rendőrség (Facebook) - további képekért kattints!

A rendőrség tájékoztatása szerint egy nő magát ügyvédnek kiadva felhívott egy 83 éves nőt. Azt mondta, hogy a lányának közúti balesete volt, amely során egy kisgyerek is megsérült, annak anyja pedig bírósági útra akarja terelni az ügyet. Azt állította az idős asszonynak, hogy 80 ezer euróra lesz szükség, és ha odaadja neki a pénzt, akkor tud rajtuk segíteni.

A nyugdíjas nő és férje 13 ezer eurót vette ki a számlájukról, amit aztán az állítólagos ügyvédnő utasítása szerint Pozsonyban, a Nagyszombati úton átadtak egy fekete bőrkabátot viselő nőnek. Utóbbi egy másik fiatal nő társaságában érkezett, majd miután megkapták az összeget, szétváltak.

Az idős házaspár csak akkor jött rá, hogy csalás áldozatává vált, amikor hazaértek és kapcsolatba léptek családtagjaikkal.

A rendőrség a nyilvánosság segítségét kéri a megosztott fotókon láthatók nők azonosításában. Aki felismeri a képen látható személyeket, azokat arra kérik, hogy hívják a 158-as számot, jelentkezzenek bármelyik rendőrkapitányságon, vagy hagyjanak üzenetet a rendőrség Facebook-oldalán.


-para-