Életveszélyes tárgyra bukkantak „kincskeresés” közben, Bősön csaknem halálra rémült egy férfi

2020. március 3. - 12:33 | Régió

Erdőbe és egy bősi családi ház kertjébe riasztották a tűzszerészeket – tájékoztatta a Paramétert Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő.

Életveszélyes tárgyra bukkantak „kincskeresés” közben, Bősön csaknem halálra rémült egy férfi
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Szereden egy kempinghez közeli erdőben bombát találtak. A helyszínre kiérkező tűzszerészek megállapították, hogy egy második világháborús tüzérségi gránátról van szó. A robbanószert elszállították és megsemmisítették.

A bombát egy férfi találta meg geocaching közben. A geocaching egy szabadidős tevékenység, játék, amely a kincskeresés szenvedélyére alapozva egyesíti a modern technikát a természetjárással.

A rendőrség Bősről is hasonló bejelentést kapott. Egy férfi a kertjében dolgozott, amikor egy gránátra emlékeztető fémtárgyat talált. A tűzszerészek átvizsgálták a leletet, de kiderült, hogy vaklárma volt az egész: a talált tárgy nem gránát volt.

A rendőrség arra figyelmezteti az embereket, hogy ha bombára emlékeztető tárgyat találnak, akkor semmi esetre se manipuláljanak vele, hanem azonnal értesítsék a rendőrséget.


-para-

Címkék: bomba, gránát, Bős