Elfogadhatatlan, ami a szlovákiai kórházakban történik, a miniszter szerint felfoghatatlan a helyzet

2021. november 23. - 12:38 | Belföld

A szlovákiai egészségügyi szakemberek olyan helyzeteket élnek át, ami már elfogadhatatlan – jelentette ki kedden Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt), miután a Pozsonyi Egyetemi Kórházba látogatott.

Elfogadhatatlan, ami a szlovákiai kórházakban történik, a miniszter szerint felfoghatatlan a helyzet
Fotók: TASR (További képekért kattints a fotóra!)

A tárcavezető megjegyezte, „bizonyos dolgok már elképzelhetetlenek számára”.

„Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik gondoskodnak a betegekről, legyen szó orvosokról, nővérekről, a mentőszolgálat illetékeseiről, epidemiológusokról, laboránsokról, és mindenkiről, akik nap mint nap harcolnak azért, hogy az egészségügyi rendszer működjön, és azért,hogy az egészségügyi rendszerünk újra fellélegezhessen, csakúgy, mint az egész ország” – fogalmazott a miniszter.

Lengvarský azonban nem válaszolt a kérdésekre azzal kapcsolatban, hogy előáll-e a lockdownról szóló javaslattal a szerdai kormányülésen. A koalíciós partnerekkel folytatott tárgyalások eredményéről sem kívánt tájékoztatni.

A Pozsonyi Egyetemi Kórház igazgatója, Roland Schaller Zuzana Čaputová államfő és az egészségügyi miniszter látogatása után kijelentette, nagyra értékeli a támogatásukat. Megjegyezte, a kórházban dolgozó alkalmazottak közt vannak édesanyák és családfenntartók, akiknek a saját családjukról is gondoskodniuk kell, ezért külön megköszönte a munkájukat.


(TASR)