Elfogták Viliam Mišenkát, Ausztriában bujkált egy rokonánál

2020. július 2. - 22:21 | Belföld

A Speciális Büntetőbíróság által kiadott európai elfogatóparancs értelmében ma letartóztatták Viliam Mišenkát Ausztriában, akit azzal vádolnak, hogy az ő megrendelésére történt robbanás egy nagytapolcsányi vállalatban, amely során egy személy életét vesztette. Erről a rendőrség hivatalos Facebook-oldalán tájékoztat.

Elfogták Viliam Mišenkát, Ausztriában bujkált egy rokonánál
Facebook (Polícia Slovenskej republiky)

Mišenka egy rokonánál bujkált. A rendőrség Facebook-oldalán azt írja, meglepte őt az osztrák rendőrség beavatkozása, nem számított rá, valószínűleg úgy gondolta, a koronavírus-járvány miatt csökkentett ellenőrzést folytat a rendőrség.

Az elkövetkező napokban kiadatási eljárás indul ellene.

Mišenka ellen a Legfelsőbb Bíróság márciusban helyben hagyta az ítéletet, amely alapján 23 éves szabadságvesztésre ítélték a nagytapolcsányi Euromontban történt 2009-es robbantás miatt. A rendőrség azonban megállapította, hogy Mišenka valószínűleg elszökött. Az alvilághoz köthető figurát a távollétében ítélték el.

Mišenka korábban már egyszer elszökött az igazságszolgáltatás elől. 2013-ban öt gyilkossággal gyanúsították és egy nemzetközi elfogató parancs alapján Venezuelában, a tengerparton tartóztatták le. Az ország később kiadta őt Szlovákiának.

-para-