Elhagyhatta a kórházat a 4 éves kisfiú, akit apja csaknem halálra kínzott!

2020. január 25. - 09:31 | Régió

Nagymamája kíséretében hagyta el a besztercebányai gyerekklinikát a breznói járásbeli Hronec községből származó négyéves Maťko, akit közel két hónapig ápoltak itt azt követően, hogy apja otthon csaknem halálra kínozta - tudta meg a Nový Čas.

Elhagyhatta a kórházat a 4 éves kisfiú, akit apja csaknem halálra kínzott!
Nagymamája gondoskodik a kicsiről

A rendőrség szerint a kisfiú 30 éves apja, Marek folyamatosan kínozta őt, novemberben pedig csaknem megölte. Az üggyel megbízott nyomozó már meggyanúsította őt testi sértéssel és közeli hozzátartozó sanyargatásával.

Pénteken délelőtt Maťkót és Čierny Balog községből származó nagymamáját, akinek a bíróság odaítélte a kisfiút, mentőautóval szállították el Kováčovára, ahol a kisfiú rehabilitáción vesz részt.

A kisfiú időközben elkezdett maga járni, és újra beszél, de még érthetetlenül.

A kisfiút szinte a halálból hozták vissza a besztercebányai klinikán. Kritikus állapotban került be, majd három műtétet is el kellett végezni rajta, ezek közül az egyik során egy csontot távolítottak el a koponyájából, majd a harmadiknál, mely a legigényesebb műtét volt, ezt visszarakták. Erre egy héttel ezelőtt, pénteken került sor, és három órán át tartott.

A gyermekkórház pediátriai és aneszteziológiai osztályának vezetője, Oliver Petrík elmondta, hogy azért a harmadik volt a legsúlyosabb, mert minden azon múlik, az ember attól fél, nehogy elromoljon minden, ami addig rendben volt. Úgy véli, hogy a gyermekek agyánál azonban nagy az esély a javulásra. "A lehetőségekhez mérten minden jól alakult. Bíztam benne, mert minden műveletet úgy végeztek el közben, ahogy azt kell" - szögezte le.

(Čas.sk)