Elhagyhatta a kórházat Fülöp herceg

A 99. évében járó Fülöp herceg pénteken feküdt be egy londoni kórházba, Buckingham-palota tájékoztatása szerint elővigyázatossági okokból. Az udvar illetékese további részletek nélkül annyit árult el, hogy Fülöp egy régebben fennálló egészségi gond miatt, orvosa tanácsára vonult kórházba megfigyelés és kezelés céljából.

Elhagyhatta a kórházat Fülöp herceg
Fotó: AP

A palota szóvivője hangsúlyozta, hogy a herceget nem a mentők vitték be, autóval utazott a gyógyintézetbe.

Meg nem erősített brit sajtóértesülések szerint azonban Fülöp csak az út utolsó, londoni szakaszát tette meg autóval, Sandringhamből helikopterrel szállították az onnan 190 kilométerre lévő fővárosba.

Hivatalos bejelentés kedden sem hangzott el arról, hogy Fülöp milyen kezelést kapott a kórházban töltött négy nap alatt. A herceg a szokásos szűk körű biztonsági kísérettel, gépkocsin hajtatott el a kórháztól, és vélhetően visszautazott Sandringhambe, így jelen lehet a szerdán esedékes hagyományos karácsonyi ebéden.

A királyi család 1988 óta minden évben Sandringhamben tölti a karácsonyi ünnepeket.

Ugyancsak szerdán hangzik el II. Erzsébet királynő karácsonyi üzenete az Egyesült Királyság és a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösség népeihez.

Fülöp herceg kórházi tartózkodásának okáról valószínűleg nem is lesz részletes hivatalos beszámoló, mivel az udvar a szükséges minimumon túl soha nem közöl részleteket a királyi család magas rangú tagjainak egészségi problémáiról.

MTI