Elhalasztják az európai filmvásárt, a fesztiválok új utakat keresnek

2020. március 25. - 16:55 | Kultúra

Júniusról augusztusra halasztják a barcelonai CineEurope mozis vásárt. A nagy filmfesztiválok közben online platformokon kárpótolják a közönséget.

Elhalasztják az európai filmvásárt, a fesztiválok új utakat keresnek
-illusztráció- (Fotó: YouTube - Screenshot)

Az évente megrendezett CineEurope, az európai, közel-keleti és afrikai moziüzemeltetők legnagyobb vására eredetileg június 22. és 25. között zajlott volna Barcelonában, az eseményt szervező Film Expo Group a világjárvány miatt döntött a halasztásról. A keddi bejelentés szerint augusztus 3. és 6. között tartják az idei mozis expót - számolt be róla a Variety.com.

A közleményben hangsúlyozták, fontosnak tartják a vásár megrendezését: "Nemcsak az ágazat morálja miatt - hiszen a következő több mint 12 hónapban nem lesz hasonló nagy vásár -, de azért is, hogy nyilvánvalóvá tegyük, ismét megnyílik az út az üzlet előtt".

A szervezők hozzáfűzték, hogy természetesen az egészségügyi szempontokat szem előtt tartva folyamatosan vizsgálják az aktuális helyzetet, mivel egyelőre nem lehet tudni, hogy mire lehet számítani júniusban vagy augusztusban.

A Warner Bros. filmstúdió közben újabb bemutatóját, a 2017-ben nagy sikerrel vetített Wonder Woman című képregényfilmje folytatását, a Wonder Woman 1984 című új filmjét is elhalasztotta. A produkció június 4-e helyett augusztus 14-től látható majd a mozikban az új időzítés szerint.

A stúdió az In the Heights című Lin-Manuel Miranda-musical filmadaptációjának június 26-án kezdődő forgalmazását is meghatározatlan időre elhalasztotta, és a Scooby-Doo történetek nyomán forgatott Scooby című egész estés animációs filmet sem mutatják be május 15-én. A Maligant című thrillert ugyan augusztus 14-től játszották volna, de most a Wonder Woman 2. került a helyére, új forgalmazási dátuma pedig még nincs.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre:
Címkék: filmfesztivál