Elhunyt Aradszky László

Otthonában váratlanul elhunyt Aradszky László - tudta meg az Index.

Elhunyt Aradszky László
Aradszky László - Fotó: 24.hu

"Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros szurkolók és a foci egyéb szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt" - áll abban a levélben, melyet a népszerű énekes családja küldött a portálnak.

A táncdalénekes fia, Zsolt közölte, hogy este tízkor riasztották apjához a mentőket, de már nem tudták megmenteni az életét. Egyelőre nem ismert a halál pontos oka, de erről a napokban tájékoztatnak.

Aradszky 1935-ben született Budapesten. Először a Töltőtolljavító Ktsz.-ben dolgozott,  majd az Országos Szórakoztatózenei Központ stúdiójában és a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójában tanult.

1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani! könnyűzenei versenyén megosztott első helyezést nyert Még ide-oda húz a szív című dalával. 1966-ban a Magyar Rádió Made in Hungary hangversenyét az Isten véled édes Piroskám című versenydallal nyerte meg, ő lett a magyar hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese.

A hetvenes években lényegében eltűnt a magyar nyilvánosság elől, 86-ban tért vissza. 50 éves karrierje során sokfelé fellépett, többször járt Kanadában, Amerikában, volt Ausztráliában is.

(Index/para)