Elhunyt Erich Ritter világhírű cápakutató

2020. augusztus 31. - 08:48 | Tech

Elhunyt Erich Ritter világhírű etológus, az első cápakutató, aki belement a vízbe, hogy ott végezze a ragadozók magatartásának megismerését célzó terepmunkát - jelentette be vasárnap a tudós által alapított egyesület, a Shark School Teaching.

A svájci születésű cápakutató 61 évesen, szívrohamban halt meg Floridában.

Fotó: world-today-news.com

Svájci székhelyű egyesületének közleménye szerint Ritternek kutatásaival sikerült megcáfolnia számos tévhitet, és pontosan leírta, miként közelítenek meg a cápák egy objektumot és mikor, mely szervüket használják annak megismerésére. Ennek alapján kidolgozta, hogyan viselkedjen az ember egy cápával találkozva, hogy ezáltal megelőzze a baleseteket. Ritter a tudását tanfolyamokon és iskolákban adta tovább szerte a világon - olvasható az egyesület közleményében.

Az etológus a Nyugat-Floridai Egyetem tanított és több könyvet is írt a cápákról, 2019-ben pedig megalapította a Shark School Teaching nevű egyesületét, amelynek a svájci St. Gallen kantonban, Andwilban van a székhelye. Az egyesület tagjai, akik cápákkal való találkozások során szereztek tapasztalatokat, búvároknak és diákoknak adják át tudásukat.

(MTI)

Címkék: meghalt, cápa