Elhunyt a Szabó Gyula Alapiskola koronavírus-fertőzéssel kezelt tanítónője a dunaszerdahelyi kórházban

2020. november 2. - 15:03 | Régió

Hétfőn életét vesztette a dunaszerdahelyi kórház egyik koronavírus-fertőzéssel kezelt páciense.

Elhunyt a Szabó Gyula Alapiskola koronavírus-fertőzéssel kezelt tanítónője a dunaszerdahelyi kórházban
Fotó: Cséfalvay Á. András (archívum)

A Paraméter több, egymástól független, de megbízható forrásból is úgy értesült, hogy a Szabó Gyula Alapiskola tanítónőjéről van szó. A 64 éves tanítónőt a dunaszerdahelyi kórházban ápolták, de sajnos nem tudták megmenteni az életét.

A Szabó Gyula Alapiskola hétfőn délután közölte a tanítónő halálhírét.

Közzétette: Szabó Gyula Alapiskola2020. november 2., hétfő

Érdeklődtünk az ügyben a kórházat üzemeltető Svet zdravia szóvivőjénél is, de egyelőre nem kaptunk választ.

A Dunaszerdahelyi járásban eddig csak egyetlen személy vesztette életét a koronavírus-fertőzés következtében, július végén egy 67 éves bősi férfi. Hogy a tanítónő halálában milyen szerepet játszott a koronavírus-fertőzés, azt csak a boncolás, illetve egyéb vizsgálatok során állapíthatják meg. Egészségi állapotának egyéb részleteiről nem áll módunkban tájékoztatni.

A tanítónő pozitív koronavírustesztjéről október 22-én tájékoztatott az iskola azzal, hogy a Regionális Közegészségügyi Hivatal a követező hétre karantént rendelt el az 5-9. évfolyam diákjai részére. A felső tagozatnak tehát nem kellett iskolába menni, ugyanakkor az 5-9. osztályos diákok számára röviddel ezután egyébként is távoktatást rendelt el a kormány.

Az alapiskola ugyancsak hétfőn, még a halálhír előtt jelentette be, hogy holnaptól, azaz november 3-ától a bezár az iskola, mivel számos pedagógusuk karanténba került a hétvégi tesztelést követően, és nem tudják pótolni őket. Ez azt jelenti, hogy az alsó tagozatosokat illetően is áttérnek a távoktatásra.

(parameter)