Elhunyt a szlovák karrierdiplomata, Juraj Migaš

A hétvégén 58 éves korában elhunyt Juraj Migaš szlovák karrierdiplomata. A TASR hírügynökségnek ezt hétfőn megerősítette a külügyminisztérium sajtóosztálya.

Elhunyt a szlovák karrierdiplomata, Juraj Migaš
Juraj Migaš (Fotó: TASR)

Miroslav Lajčák külügyminiszter ezt megelőzően reagált a diplomata halálhírére a közösségi oldalán. "Vannak dolgok, amelyekre soha nem lehet kellően felkészülni, és mindig fájnak. Ezek közé tartozik egy jó barát, a megbízható kolléga és a kiváló diplomata, Juraj Migaš váratlan halálhíre. Juraj nagy harcos volt. Szlovákia érdekeiért küzdött nagykövetként Brüsszelben, Budapesten és Ljubljanában is. Ugyancsak harcolt a tenisz-, futball- és futópályán. Mindig teljes erőbedobással és elszántsággal, jókedvvel, mosolyogva. A hosszan tartó betegsége elleni harcban azonban alulmaradt. Professzionálisként hiányozni fog a tárcának, emberként pedig nagyon fog hiányozni nekem" - jegyezte meg a külügyminiszter.

Juraj Migaš 1957 június 13-án született Prešovban. Több mint 30 éve dolgozott a diplomácia területén, legutóbb Szlovákia ljubljanai nagyköveteként. Az egykori SDĽ elnöke, Juraj Migaš unokatestvére volt.

TASR/para