Elhunyt Tanya Roberts, a Halálvágta Bond-lánya

2021. január 4. - 14:33 | Kultúra

Elhunyt Tanya Roberts amerikai színésznő, a Halálvágta című James Bond-film sztárja. A 65 éves filmcsillag haláláról barátja és képviselője, Mike Pingel tájékoztatta a hollywoodi hírportálokat.

Elhunyt Tanya Roberts, a Halálvágta Bond-lánya
Archív felvétel (Fotó: AP)

Roberts karácsonykor lett rosszul kutyasétáltatás közben. A Los Angeles-i Cedars-Sinai Kórházba szállították, ott hunyt el vasárnap. Halálának oka nem volt kapcsolatban a Covid-19-cel a The Hollywood Reporter értesülése szerint.

A Victoria Leigh Blum néven született Roberts modellként kezdte pályafutását, és több off-Broadway előadásban is szerepelt. Filmes karrierje a The Last Victim című produkcióval indult 1976-ban. A későbbiekben olyan kultfilmekben tűnt fel, mint A vadak ura (1982), a Sheena, a dzsungel királynője (1984), a Telitalálat (1987) és az Éjszakai szemek (1990).

Az Azok a 70-es évek show-ban 1998 és 2004 között alakította Donna Pinciottit. Utolsó tévés szerepét a Barbershop című sorozatban játszotta 2005-ben.

"Tanya csodálatos ember volt, kívül és belül. Mindig úgy fogok emlékezni rá, hogy hihetetlenül édes volt, és nagyon szerette az állatokat. A vadak ura rajongói világszerte szerették"

- idézte fel emlékét Don Cosarelli, a film rendezője Twitter-üzenetében.

(MTI)

Címkék: meghalt, Bond-lány