Elindult az országos oltási kampány

2021. december 11. - 15:18 | Régió

A védőoltásnak köszönhetően megóvhatjuk saját és szeretteink egészségét, de a covid-betegekkel teli kórházakban egészségügyi ellátásra váró páciensek életét is. Ezt Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök mondta szombaton a rózsahegyi (Ružomberok) járásbeli Ivachnovában az Ajándékozzunk karácsonyt nevű országos oltási kampány elindításakor.

Elindult az országos oltási kampány
Fotó: TASR

„Mindenki, aki most eljött ide, hozzájárult ahhoz, hogy szebb karácsonyunk legyen, s hogy az egészségügyi ellátás bárki számára elérhető legyen” – húzta alá Heger.

Hozzátette, a kampány elindításakor, szombaton 62-en érkeztek Ivachnovára, sokan közülük az első oltást vették fel. A miniszterelnök szerint fontos, hogy a Covid-19 elleni vakcina iránt ugyanolyan bizalmat építsünk ki az emberekben, mint amilyen bizalommal vagyunk a már évek óta igényelhető oltásaink iránt.

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽaNO-jelölt) méltatta Zsolna megye önkormányzatának tevékenységét, amely a VakciZuzka projekten keresztül közvetlenül a településeken oltja be a lakosokat.

„Minél többen oltatják be magukat a kampány során, annál jobb. Néhány hónappal ezelőtt azt nyilatkoztam, hogy a 60%-os oltottság remek lenne. Jelenleg 50% körül járunk. Ha elérjük a 60-at, nagyon elégedett leszek” – tette hozzá.

Erika Jurinová, Zsolna megye elnöke szerint a megye oltási csapata a VakciZuzka projekt keretében már csaknem 10 000 lakost oltott be a régió 200 településén.

TASR