Elindult a távozó indexesek új lapja, a Telex - a propagandasajtó szerint "a cseh Soros" áll a háttérben!

2020. október 3. - 13:37 | Külföld

Pénteken délután szolgálati közleményben jelentették be a volt indexesek, hogy elindították új, Telex névre keresztelt portálukat.

Elindult a távozó indexesek új lapja, a Telex - a propagandasajtó szerint "a cseh Soros" áll a háttérben!
A Telex.hu

Munk Veronika főszerkesztő és Kárpáti Márton ügyvezető elárulták, 70 munkatárssal kezdték meg működésüket. "Már több mint 34 ezren támogattátok az indulásunkat, és soha nem lehetünk elég hálásak nektek ezért. Mi mindig mindent meg fogunk tenni, hogy a tőlünk megszokott sokszínűséggel, gyorsasággal és pontossággal tudhassátok meg, mi történik Magyarországon és a világban." - írják.

"A működésünk az eddigi támogatásokból jó pár hónapra biztosított a jelenlegi létszámmal. A befolyó összegről és annak gazdaságos felhasználásáról a lapindítással kapcsolatos pénzgyűjtő kampányunk lezárásakor, október második felében részletesen beszámolunk majd" - áll a közleményben.

Zdeněk Bakala, Csehország egyik leggazdagabb vállalkozója, az Economia médiacég tulajdonosa 200 ezer eurós adományt ajánlott fel a lap számára. A magyarországi propagandamédia felkapta a hírt, amit maguk a telexesek közöltek korábban, és elkezdte azt terjeszteni Bakaláról, hogy ő a cseh Soros György.

"Az Economia kiadó szeptember végén szólt nekünk, hogy egy nagy összegű adománnyal, 200 000 euróval szeretné segíteni a Telex elindulását. Nem befektetésről van szó, hanem adományról. Az adomány fogalmilag azt jelenti, hogy az adományozó nem vár és nem is várhat el az adományért cserébe mást, mint azt, hogy az adományt a saját belátásunk szerint, a Telex deklarált céljainak megvalósítása érdekében használjuk fel. Ez az Economia vagy Bakala úr esetében pontosan ugyanúgy érvényes, mint a többi 34 ezer adományozónkéban. Az adomány egyébként egyelőre nincs nálunk, a mi pénzügyi és jogi szakértőink az ő szakértőikkel együtt azon dolgoznak, miként lehet a tranzakciót gazdaságosan, transzparensen és jogszerűen levezényelni" - fejtették ki az adomány hátterét.

(Telex.hu/parameter)

Címkék: Telex.hu, Index