Elindult a tüntető tömeg a Hodža térről, összeomlott a közlekedés Pozsony belvárosában

2021. július 29. - 11:58 | Belföld

A pozsonyi  Hodža téren lévő elnöki palota előtt tüntető tömeg, amely járványügyi intézkedések és korlátozások ellen demonstrál, a délelőtti órákban elindult a térről és akadályozták a forgalmat.

Elindult a tüntető tömeg a Hodža térről, összeomlott a közlekedés Pozsony belvárosában
Fotók: TASR

A tüntetés miatt jelentős torlódások alakultak ki az elnöki palotát érintő útszakaszokon, valamint a Staromestská utcán, az SNP hídon és a Suché mýto közelében is. A korlátozás bizonyos tömegközlekedési járatokat is érint: nem jár a 83-as, 84-es, 93-as, 147-es, 203-as, 207-es a 212-es járat.

A rendőrség felszólította a Pozsonyban közlekedőket, hogy kerüljék el a Hodža tér környékét.

Több százan tüntetnek csütörtök reggel óta a pozsonyi Hodža téren, az elnöki palota előtt a járványügyi intézkedések ellen, valamint Zuzana Čaputová köztársasági elnök, a kormány és a parlament tagjai ellen.

Egyelőre békésen zajlik a tüntetés – tájékoztatott a rendőrség. Michal Szeiff, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője a TASR-nek elmondta, a rendőrség figyelemmel kíséri a helyzetet.

„Ha rendzavarás, vagy más jogsértés történik, a rendőrség a törvénynek megfelelően intézkedni fog" - mondta a szóvivő. A rendőrség folyamatosan értékeli a helyzetet, különös tekintettel az élet, az egészség és vagyon védelmére. Több tucat rendőr van a tüntetés helyszínén. A rendőrség közölte, hogy megtették a szükséges intézkedéseket.


(TASR/para)