Elítélték a férfit, aki felelős a Baumaxban elhunyt kisfiú haláláért

A bíróság ítéletet hozott egy két évvel ezelőtti tragikus ügyben, mely során egy Baumax üzletben életét vesztette egy hároméves kisfiú

Elítélték a férfit, aki felelős a Baumaxban elhunyt kisfiú haláláért

Az eset még 2015 májusában történt a zsolnai Baumaxban, ahol faanyag temette maga alá a hároméves Jakubot. A rendőrség az áruház egy alkalmazottját vádolta meg azzal, hogy felelős a történtekért.

A 47 éves vádlott a napokban állt bíróság elé, amely két évre felfüggesztett 18 hónapos szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet egyelőre nem jogerős, mivel hagynak egy kis időt az esetleges fellebbezésre. „Nincs más választásom, mint hogy tiszteletben tartsam az ítéletet akkor is, ha nem értek vele egyet“ – mondta Adriana Hrdinová, a vádlott ügyvédje.

A kis Jakub szülei nem vettek részt a tárgyaláson, a két évvel ezelőtti tragédiát máig képtelenek feldolgozni.

A bíró bűnösnek találta a vádlottat emberölés vádjával, de még így is enyhébb büntetést szabott ki – az ellenzék ugyanis három évre felfüggesztett két éves szabadságvesztést követelt.

A vádlott a tragikus eset óta szerdán szólalt meg először a nyilvánosság előtt. Elmondta, hogy az eset óta minden nap imádkozik a kis Jakubért. Az ominózus napon a férfi helyezte el a faanyagot a polcra, amely aztán a hatalmas szélvihar következtében leomlott, és maga alá temette a kisfiút.

Az áruház alkalmazottját 2015 végén két évre felfüggesztett egy éves szabadságvesztésre ítélték, ez ellen azonban fellebbezett az ügyész. A következő ítéletre végül két évet kellett várni.

noviny.sk/para