Elítélték a nőt, aki három személynél is megrendelte szeretője feleségének a meggyilkolását – egyikük beépített rendőr volt

2022. március 16. - 12:13 | Régió

A bazini Specializált Büntetőbíróság 12 éves szabadságvesztésre ítélte Katarína V.-t, aki a vád szerint meg akarta gyilkoltatni szeretője feleségét. Az ítélet nem jogerős, a vádlott ugyanis fellebbezést nyújtott be.

Elítélték a nőt, aki három személynél is megrendelte szeretője feleségének a meggyilkolását – egyikük beépített rendőr volt
Illusztráció (Fotó: TASR)

Katarína V. 2020-ban fokozatosan több személyt is megszólított, hogy gyilkolják meg szeretője feleségét – az egyik ilyen megszólított személy egy beépített rendőrügynök volt. Az első két illetőnek 4 ezer eurót kínált, de külön kívánsága volt, hogy a gyilkosság balesetnek látszódjon. A feleségnek vagy „a lépcsőn kellett volna leesnie”, vagy „a kádban megcsúsznia”. A harmadik személynek már 10 ezer eurót ajánlott fel azért, hogy vágja el a féktömlőket a kocsiján, hogy baleset érje. A bíróság szerint a végrehajtó kifizetésére kölcsönt vett volna fel.

Miroslav Mazúch, a bíróság szenátusának elnöke szerint a tanúk vallomásában lévő apró eltéréséket úgy értékelték ki, hogy az eset óta már eltelt bizonyos idő, ezért nem emlékeztek pontosan minden részletre.

Egyik szakértői vélemény sem mondta ki, hogy a vádlott olyan betegségben szenvedett volna, amely hatással lett volna a beszámíthatóságára. A tárgyaláson Katarína V. ugyan tagadta bűnösségét, a bíróság azt is figyelembe vette, hogy a vádelőkészítésben beismerte tettét. Miután megváltoztatta vallomását, a tárgyaláson egyszer sem tanúsított megbánást.

„Ártatlannak érzem magam” – mondta az ítélethirdetés előtt Katarína V., aki szerint vallomásokon alapuló eljárást indítottak ellene.

A bíróság 12 éves szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, amit közepesen őrzött fegyházban kell letöltenie. Emellett kétéves védelmi felügyeletet is kiszabtak rá. Az ítélet nem jogerős, ugyanis a vádlott fellebbezést nyújtott be.


TASR/para