Elítélték a szlovák kocsmárost, aki lockdown alatt is tiszta erőből nyitva tartott!

2020. december 26. - 10:00 | Régió

A bíró szupergyors eljárás keretén belül hirdetett ítéletet az eperjesi (Prešov) vendéglőtulajdonos felett, aki a tiltás ellenére nyitva maradt a bevezetett lockdown alatt.

Elítélték a szlovák kocsmárost, aki lockdown alatt is tiszta erőből nyitva tartott!

Krízishelyzetben történt kötelességszegésért két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, három év próbaidős megfigyeléssel - számolt be róla a Markíza.

A férfit azután vették őrizetbe, hogy hiába váltották egymást a rendőrök és a higiénikusok a kocsmájánál, hogy figyelmeztessék, nem zárt be. Sőt, olyan feliratokkal invitálta a vendégeket, hogy "korlátozások, szájmaszk és Covid-teszt nélkül is nyitva vagyunk".

A férfi korábban a Markízának úgy nyilatkozott, hogy ő semmilyen törvényt nem sértett meg, mert nem érdekli, mit mond a járványügyi bizottság, csak az, amit a kormány vagy a parlament.

Ezt a tanácsot egyébként ugyanaz az ügyvédnő adta neki, aki Kassán egy kismamát képviselt, és azt javasolta neki, ne viseljen maszkot szüléskor.

Miután a rendőrök őrizetbe vették a kocsmárost, és két napot a fogdában töltött, a bíróság előtt már megváltozott a véleménye. A bíróság előtt nem volt már ügyvédje, és mintegy félórás kihallgatást követően megszületett az ítélet.

A férfi nem fellebbezett ellene, ugyanakkor a Közegészségügyi Hivatal ettől függetlenül 20 ezer euróig terjedő pénzbírságot is kiszabhat rá.

(Markíza)