Eljárás indul egy szlovákiai nő ellen Magyarországon, nyakoncsípték, mikor szíriai állampolgárokat akart átcsempészni a határon

2022. szeptember 27. - 13:12 | Külföld

A magyarországi rendőrség befejezte az ügy vizsgálatát azzal a szlovák állampolgárral szemben, aki 4 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

Eljárás indul egy szlovákiai nő ellen Magyarországon, nyakoncsípték, mikor szíriai állampolgárokat akart átcsempészni a határon
Fotó: police.hu (illusztráció)

A hatóságok még 2022. július 20-án, valamivel 12 óra után ellenőriztek egy szlovák rendszámú Škoda Octaviát Szegeden. Az autót egy szlovák állampolgárságú nő vezette, rajta kívül a jármű utasterében a rendőrök 4 illegális migránst találtak, akik szíriai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A 41 éves sofőrt az egyenruhások előállították, ellene embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A nyomozók kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság el is rendelt.

Magyarországon az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


(police.hu)

Címkék: embercsempész, szír