Eljárás indult Daniel Lipšic és Maroš Žilinka ügyész meggyilkolásának előkészítése miatt

2019. január 30. - 16:24 | Belföld

Büntetőeljárást indítottak Daniel Lipšic volt belügyminiszter és igazságügy-miniszter, valamint Maroš Žilinka ügyész meggyilkolásának előkészítése miatt – erősítette meg a TASR-nek Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője.

Eljárás indult Daniel Lipšic és Maroš Žilinka ügyész meggyilkolásának előkészítése miatt
-illusztráció- (Fotó: TASR/Martin Baumann)

„Az ügyben elindult a büntetőeljárás. Az eljárás jelen állására való tekintettel és a nyomozás hátráltatását elkerülendő, jelenleg nem adhatunk bővebb információt"

– mondta a szóvivő.

Ján Kuciak és jegyesének, Martina Kušnírovának a tavalyi meggyilkolása a gyanú szerint nem az egyetlen volt, amiről a gyanúsítottak beszéltek. A Markíza információi szerint több embert akartak likvidálni, köztük Lipšicet és Žilinkát. Zoltán A., a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja a Markíza szerint vallomásában azt mondta, hogy legalább további két ember meggyilkolásáról volt szó. A javaslatok Marian K. vállalkozótól és a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottjától, Alena Zs.-től jöhettek.

Lipšic 2018 októberében nem kívánta kommentálni a felmerült új információkat. Azt mondta, hogy abban az időben, amikor feltételezhetően a meggyilkolását tervezték, nem észlelt semmilyen fenyegetést.

TASR