Elkapta a NAKA annak a 2013-as gyilkosságnak a megrendelőjét, amit elbaltázott Okoličány vérebe (VIDEÓ)

2021. április 15. - 10:23 | Régió

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) szerdán a gelnicei járásbeli Jaklovce községben hajtott végre akciót, amely során őrizetbe vett egy férfit – R.V. egy 2013-as gyilkosság megrendelésének ügyében szerepel gyanúsítottként.

Az őrizetbe vett személy tettestársként szerepel az ügyben, a nyomozásra való tekintettel a rendőrség nem árul el bővebb információkat.

A gyilkosság helyszíne a Kassához közeli Jahodnán lett volna. A sértett, Marián K. szerint egy autóból nyitottak rá tüzet, és három lövés el is találta – a mellkasán, valamint az arcán –, de sikerült elmenekülnie. Hogy életben van, főként annak is köszönheti, hogy a tüzelőnek beragadt a fegyvere. A ravaszt a kelet-szlovákiai Okoličány-bandához tartozó Róbert Nigut húzta meg.

Az ügyben már elítélték a végrehajtókat: Nigutot gyilkossági kísérletért 25, míg sofőrjét, Gabriel Hojsákot gyilkossági kísérletben való bűnrészességért 15 éves szabadságvesztésre ítélték. Utóbbi esetében szerdán hirdetett ítéletet a Legfelsőbb Bíróság.

A bandavezér Róbert Okoličány mellett Nigut is szökésben van, mindkettőjük ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.


-para-