Elkapták a 25 éves huligánt, aki belerúgott a Spartak Trnava csapatkapitányába

2019. szeptember 18. - 10:58 | Sport

A két Slovan-szurkoló közül, akiknek sikerült betörniük a pályára, az egyiket már korábban azonosították, most meglett a másik is.

Elkapták a 25 éves huligánt, aki belerúgott a Spartak Trnava csapatkapitányába
Fotó: TASR

A vasárnapi bajnoki derbi végén Dejan Dražič találata után dulakodás alakult ki a hazai és vendég játékosok között a Spartak Trnava kapujában, a pozsonyi keménymag előtt. Két Slovan-szurkolónak sikerült áttörnie a biztonságiakon, majd a reklámtáblákon is átugorva egyikük a hálón keresztül megrúgta a Spartak Trnava csapatkapitányát, Bogdan Mitreát.

A rendőrség kedden őrizetbe vette a pályára betörő két szurkoló közül az egyiket, a 44 éves ausztriai Stefant.

Később meglett a másik is. "A rendőrségnek nem a stadionban felszerelt kamerák segítettek, amelyek a biztosítására szolgálnak, hanem a média által rögzített minőségi felvételek" - közölte a rendőrség.

A felvételek alapján kedden Púchovban őrizetbe vették a 25 éves helyi Milan P.-t. A rendőrség mindkettejüket garázdasággal gyanúsítja, amiért akár három évre is rács mögé kerülhetnek.

A Slovan hivatalos közleményt adott ki az esettel kapcsolatban, amelyben elítélték a két személy tettét. Amellett, hogy örökre eltiltották őket a Slovan hazai és idegenbeli mérkőzéseiről, a klubra esetlegesen kiszabott pénzbírságot is nekik kell majd megtéríteniük. A pozsonyi klub szurkolói csoportja, az Ultras Slovan nem látja ilyen tragikusan a helyzetet – szerintük a Spartak elleni derbi az elmúlt évek egyik legsikeresebbje volt, és a szurkolók csak a játékosaikat védték.

Kapcsolódó cikkek:
Balhé Pozsonyban: felgyújtották szektorukat a Slovan szurkolói, egyikük megrúgott egy Spartak-játékost (VIDEÓ)
Slovan-Spartak – "Nézzék meg az argentin ligát, ott kövek repülnek... Azok szurkolók" - reagált Ljubicic a pozsonyi incidensre
A Slovan durván megbüntette a Spartak ellen ámokfutásba kezdő szurkolóit
„A játékosainkat védtük“ – így reagált az Ultras Slovan a Spartak elleni szurkolói incidensre

(TASR/parameter)