Elkapták az elvetemültet, aki ellopta a gyerekek karácsonyi ajándékait (FOTÓK)

2022. január 6. - 15:39 | Régió

A rendőrök elfogták az elkövetőt, aki újév napján betört a vágsellyei Minibodka nevű szociális intézetbe, és ellopta a gyermekek karácsonyi ajándékait.

Elkapták az elvetemültet, aki ellopta a gyerekek karácsonyi ajándékait (FOTÓK)
Fotók: Facebook - rendőrség

Az elkövetők azokra az ajándékokra utaztak, amelyeket a gyerekek karácsonyra kaptak adományozóktól. Az ajándékok papírtáskákban voltak a fa alatt. Az intézmény vezetője közölte, némelyik gyerek kórházban van, ezért nem tudta még átvenni az ajándékát. "Az elektronikai eszközökre utaztak, apróságokra, órákra, fülhallgatókra, mp3-lejátszókra, olyasmikre, amiket ezek a gyerekek korábban soha nem láthattak" - mondta Milan Daniel a rászoruló gyermekeket segítő intézet vezetője korábban a Joj televíziónak.

A lopás által okozott anyagi kárt 1200 euróban határozták meg, az ajtó megrongálásával pedig további 500 eurós kár keletkezett.

A rendőrség csütörtökön arról tájékoztatott, hogy röviddel a történtek után elfogtak egy 32 éves férfit, akit lopással, károkozzással és magánlaksértéssel gyanúsítanak, a nyomozó időközben javasolta a vizsgálati fogságba helyezését.

Az ellopott ajándékok egy részét megtalálták és visszajuttatják a szociális otthonba.

A rendőrség hozzátette, az illető karácsony előtt is betört egy helyre Vágsellyén, ahol egy 400 eurót érő kerékpárt lopott el. Ezek kívül egy elektronikai üzlet kirakatát is betörte, ahonnan két LED-lámpát és egy antennát lopott el.


(TASR/Joj/para)