Elkaptak egy Slovan-szurkolót, aki nézők közé lőtt egy rakétát a Fradi elleni BL-meccsen (VIDEÓ)

2022. augusztus 15. - 16:09 | Sport

A ferencvárosi nyomozók azonosítottak és kihallgattak egy szurkolót, aki életveszélyes módon használt pirotechnikai eszközt a júliusi FTC-Slovan BL-selejtezőn - írja a police.hu.

A Groupama Arénában július 20-án megrendezett Ferencváros – Slovan Bratislava BL labdarúgó mérkőzésen a vendégszektorból egy szurkoló úgy lőtt ki egy pirotechnikai eszközt, hogy az az egyik terasznál álló emberek között csapódott be. Csak a vakszerencsén múlt, hogy senki sem sérült meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 19 éves szlovák állampolgárt, akit augusztus 11-én Győr-Moson-Sopron megyei tartózkodási helyén fogtak el.

A fiatalt nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A szabadlábon védekező gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését; állítása szerint nem tudta, hogy rakétát tart a kezében – azt hitte, csak füstgyertya van nála. A IX. Kerületi Rendőrkapitányág kezdeményezi a fiatal bíróság elé állítását.​

(police.hu)