Elkapták a nőt, aki a közösségi hálón Coviddal töltött tesztelőpálcákkal riogatta az embereket

2021. október 17. - 08:34 | Régió

Kihallgatta a rendőrség a nőt, aki azt terjesztette, hogy a tesztelőpálcák végén van a Covid. Mint kiderült, egy 30 éves lévai nőről van szó.

Elkapták a nőt, aki a közösségi hálón Coviddal töltött tesztelőpálcákkal riogatta az embereket
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az elmúlt időben megjelent egy felvétel a közösségi hálón, amelyben egy női hang azt állítja, hogy október 1-től minden tesztelőpálcán megtalálható a Covid-19, hogy így terjeszthessék a kórt, emellett azokat a fertőzötteket, akik be vannak oltva, titokban Ivermectinnel kezelik a kórházakban.

A rendőrség nyomozni kezdett az ügyben, múlt héten pénteken pedig kihallgatta a hang állítólagos tulajdonosát, egy 30 éves lévai nőt. A TV JOJ információi szerint a gyanúsított nem ismerte be tettét. A hatóság átvizsgálja a nő mobiltelefonját, emellett azt is próblja kideríteni, hogy szervezett csoporton belül cselekedett-e.

Viktória Borloková, Nyitra megye rendőrségi szóvivője szerint rémhírterjesztés bűncselekményének ügyében indítottak eljárást, amiért akár kétéves szabadságvesztésre is ítélhetik az elkövetőt.

Lucia Kurilovská büntetőjogi szakértő szerint azok is megüthetik a bokájukat, akik csupán megosztják a rémhírt a közösségi oldalon. Ilyenkor figyelembe veszik azt is, hogy az illető milyen szándékkal és milyen terjedelemben terjeszti tovább az álhíreket.


(noviny.sk)