Elkapták a rendőrök azt a szakácsot, aki a galántai horrorintézetben Jézuskával csábította szexre a kiskorú áldozatát

2021. július 26. - 10:32 | Belföld

Öt és fél évre ítélték a galántai Čistý deň nevelőintézet szakácsát, amiért szexuálisan kihasználta az intézet 14 éves növendékét. Egy darabig sikerült elbújnia a hatóság emberei elől, de most rendőrkézre került.

Elkapták a rendőrök azt a szakácsot, aki a galántai horrorintézetben Jézuskával csábította szexre a kiskorú áldozatát
Fotó: minv.sr

Jakub Filo, a rossz hírű inézet szakácsa szökésben volt, de a topky.sk hírportál szerint a zsaruk fejvadász csoportja rábukkant a rejtekhelyén, egy pozsonyi (vereknyei) albérletben. Pár évvel ezelőtt éppen Filo ügye irányította rá a figyelmet a Čistý deň-re, amit az a Tománek házaspár üzemeltetett, amelyiknek jó kapcsolatai voltak a már rácsok mögé zárt Marian Kočnerrel.

"Félrehívott egy cigire. hogy gyújtsak rá, aztán bejött a szobámba és lefeküdtem vele. Azt mondta, hogy valamilyen előnyöket fogok élvezni... Jönni fog a Jézuska is, ha jó leszek" - nyilatkozta még a botrány kitörésekor az a Natália, akivel a szakács szexuálisan visszaélt.

A nevelőintézet ügye attól volt hangos, hogy a drogfüggő gyerekeknek rendszeresen kábítószert adtak és többjüket szexuálisan kihasználták. Aztán 2017-ben az intézetből meglógott két bentlakó és feljelentést tettek az ott folyó dolgok miatt.

A parlament mostani elnökének, Boris Kollárnak szintén 2017-ben kellett magyarázkodnia amiatt, hogy egy 15 éves lánnyal eléggé pikáns stílusban kommunikált az interneten. Ezt az ügyet aztán szépen, csendben lezárták, mégpedig azzal, hogy nem történt bűncselekmény. A lány és Kollár állítólag soha nem találkoztak, Kollár pedig azt sem tudta, hogy az intézetben lakik.

(topky.sk/para)