Elképesztő! 16 órát várt a férfi a benzinkúton, hogy elvigyék a bősi karanténközpontba – összeesett a kimerültségtől

2020. március 26. - 09:54 | Régió

Tizenhat órát kellett várakoznia a szélben és a hidegben egy Németországból hazatérő szlovákiai férfinek arra, hogy elvigyék őt a bősi karanténközpontba.

Elképesztő! 16 órát várt a férfi a benzinkúton, hogy elvigyék a bősi karanténközpontba – összeesett a kimerültségtől
Fotó: Paraméter

A rimaszombati járásbeli Hnúšťa községből származó Miroslav Németországban dolgozik, de úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt hazajön Szlovákiába. Mivel családjában többen is egészségügyi problémákkal küzdenek, nem akarta őket kitenni a fertőzés kockázatának, ezért úgy döntött, hogy önkéntes karanténba vonul.

A férfi telefonon értesítette az illetékes hatóságot a helyzetéről, és sikerült elintéznie, hogy elhelyezzék őt a bősi karanténközpontban. Miroslav kedden este 7 óra körül szállt le a vonatról az ausztriai Kittseeben, majd öt megpakolt bőrönddel a szlovák határra ment.

Elmondása szerint senki sem jött érte, ezért úgy döntött, hogy továbbmegy. Néhány kilométer után elért egy benzinkúthoz, és annak a parkolójában várakozott a segítségre.

A férfi a TV JOJ-nak elmondta, hogy beregisztrálták őt a bősi karanténközpontba, ahová önerőből kellett volna eljutnia, de egy óra elteltével értesítették őt, hogy találtak módot az elszállítására, a sofőr hamarosan kapcsolatba lép vele. Később kapott egy hívást, miszerint mégsem megy érte senki. „Nem volt már erőm tovább intézkedni, teljesen kimerültem” – mondta a TV JOJ-nak a férfi.

Miroslav hajnali fél 2 körül összeesett a kimerültségtől, a benzinkút alkalmazottai átfagyva találtak rá a fűben. Amíg a mentők a helyszínre értek, adtak neki enni és inni is. A helyszínre kiérkező mentők addig a férfivel maradtak, amíg jobban nem lett. Alena Krčová, a mentősök szóvivőjének tájékoztatása szerint nem volt szükség rá, hogy kórházba szállítsák.

Miroslav három órát töltött a mentőautóban, majd reggel 8 órától újfent a parkolóban várakozott tovább. Kapott egy hívást, miszerint mégiscsak sikerült elintézni az elszállítását, így arra kérték, várjon tovább. A férfi újabb hosszú órákat töltött a hidegben, a kamionsofőrök ennivalót, innivalót és meleg dolgokat vittek neki.

A férfinek összesen valamivel több mint 16 órát kellett várakoznia, mire az ígért autóbusz megérkezett, és elszállította őt Bősre.


(noviny.sk)