Elképesztő mennyiségű hamis árut foglaltak le Dunaszerdahelyen – FOTÓK

2017. december 13. - 13:04 | Régió

A hamisítványokat Kínából érkező konténerekben találták meg a nagyszombati vámosok.

Elképesztő mennyiségű hamis árut foglaltak le Dunaszerdahelyen – FOTÓK
Forrás: noviny.sk - további fotókért kattints!

Csaknem 45 ezer hamis árut foglaltak le a vámosok a napokban Dunaszerdahelyen.

A karácsony előtti időszakban megnövekszik az érdeklődés a játékok, ajándéktárgyak iránt, ezt pedig előszeretettel használják ki a hamisítványok gyártói is. Gyakran kevésbé minőségi vagy akár egészségre káros termékek kerülnek piacra.

A Dunaszerdahelyen lefoglalt hamisítványokat Csehországba küldték volna. A vasúti konténerekben 31 ezer játékot, 5600 öngyújtót, valamint további 7700 táskát találtak.

Iveta Zlochová, a nagyszombati vámhivatal szóvivője közölte, a hamisítványok eredeti termékként történő eladásával megközelítőleg 700 ezer eurós anyagi kár keletkezett volna.

A szóvivő figyelmezteti a vásárlókat, kerüljék a hamisítványok, főként a hamis játékok vásárlását, ezek ugyanis gyakran veszélyesek lehetnek.

Nem éri meg hamisítványokkal kereskedni

A hamisítványokat importáló, illetve az azokkal kereskedő személyeket 67 ezer euróig terjedő büntetés fenyegeti, ismételt törvénysértés esetén pedig akár 135 ezer eurós bírságot is kaphatnak.

Az eredeti márka tulajdonosai az elkövetkező napokban döntenek arról, hogy egyetértenek-e a hamis termékek megsemmisítésével, illetve javasolni fogják-e a vádemelést.


(noviny.sk)