Elképesztő módon próbáltak átverni egy nőt Somorján – amikor már a csalók nyeregben érezték magukat, közbelépett a rendőrség

2023. július 20. - 14:55 | Régió

A rendőrség gyors közbelépésének köszönhetően nem veszítette el vagyonát és lakását egy 81 éves nő Somorján, akit csalók próbáltak átverni.

Elképesztő módon próbáltak átverni egy nőt Somorján – amikor már a csalók nyeregben érezték magukat, közbelépett a rendőrség
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A rendőrség a Facebook-oldalán közölte, hogy egy férfi és egy nő június végén figyelte ki magának az idős asszonyt, akit elkezdtek rendszeresen látogatni. Néha segítettek neki valamiben, és amikor fokozatosan a bizalmába férkőztek, meggyőzték, hogy adja el a lakását, amiben él. Miután szóban megegyeztek, a közjegyzőnél adásvételi szerződést írtak.

A lakás iránt egy 33 éves nő érdeklődött, akire átruházták a lakás birtoklási jogait. Csakhogy a számla, amire a lakásért fizetett 90 ezer eurónak meg kellett volna érkeznie, nem az idős asszonyé volt, hanem a 46 éves gyanúsított nőé.

Amikor utóbbi megtudta, hogy a rendőrség vizsgálódni kezdett az eladott lakás ügyében, úgy próbálta elfedni az egész csalást, valamint az utalást, hogy a községi hivatalban eltartási szerződést kötött az idős nővel. Ez alapján az idős nő 40 ezer eurót ad neki, mint fizetséget az élete végéig történő gondozásért, 50 ezret pedig ajándékként. A szakértő szerint viszont a lakás majdnem a kétszeresét éri, tehát 165 ezer eurót.

A rendőrség őrizetbe vette a férfit és a nőt, akit csalással gyanúsított meg. Emellett indítványozták a vizsgálati fogságba helyezésüket is. Tettükért 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti őket.


-para-