Elképesztő módon verte át az embereket a csaló ingatlanügynök, egymillió eurót hazudozott össze

2023. március 29. - 16:29 | Régió

Vizsgálati fogságba helyeztek egy 40 éves férfit, aki megközelítőleg egymillió eurónyi összeget csalt ki emberektől. A noviny.sk szerint a poprádi férfi ingatlanokat árult, amik nem tartoztak a tulajdonába, illetve meghamisította az ingatlan-nyilvántartásból származó dokumentumokat.

Elképesztő módon verte át az embereket a csaló ingatlanügynök, egymillió eurót hazudozott össze
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Daniel Džobanik rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a 40 éves férfi Poprádon kínált ingatlanokat jutányos árért, illetve biztosítani tudta eladásukat. Csakhogy nem ő volt az ingatlanok tulajdonosa, csupán bérelte őket.

Az érdeklődőknek szintén jutányos áron ígért árverésen szerzett ingatlanokat, csakhogy a vásárlók hiába fizették ki a tetemes összegeket, nem jutottak hozzá a házakhoz, lakásokhoz. A csaló ráadásul hajlandó volt elintézni a papírokat a kataszteri hivatalban.

Egy károsult nő a TV JOJ-nak elmondta, hogy az illető azzal nyugtatgatta őt, hogy az árverések mindig sokáig tartanak, ő viszont nem hagyta magát átejteni, folyamatosan figyelte a kataszteri hivatal oldalát, de az ingatlan tulajdonosának a nevét csak nem írták át. Végül feljelentést tettek a férfi ellen, aki egészen addig folytatta a csalást, amíg őrizetbe nem vették. A poprádi rendőrök múlt héten pénteken, a városi hivatal előtt csípték el az illetőt.

Hétfőn bíróság elé állították, a szenátus pedig elrendelte az előzetes letartóztatását. A keletkezett kárt egyelőre egymillió euróban határozták meg. A férfinek számos áldozata volt, ők most felszólítják a többi károsultat, hogy jelentkezzenek és tegyenek feljelentést a rendőrségen.


(noviny.sk)