ELKÉPESZTŐ: Siklóernyős szállt le a stadionban, a francia-német Eb-meccsen – két nézőt megsebesített (VIDEÓ)

2021. június 16. - 11:16 | Sport

Több néző megsérült, miután a Greenpeace egy aktivistája siklóernyővel berepült a müncheni stadionba a francia-német Eb-meccs elején.

ELKÉPESZTŐ: Siklóernyős szállt le a stadionban, a francia-német Eb-meccsen – két nézőt megsebesített (VIDEÓ)
Fotó: TASR

A siklóernyős nekiütközött a stadion tetőrészéhez rögzített tévékábeleknek, aminek következtében kénytelen volt kényszerleszállást végrehajtani a pályán, ahol a felállt csapatok a kezdő sípszót várták.

Csakhogy a siklóernyő manőverezés közben kis híján a nézőtéren kötött ki, suhanás közben pedig megsebesített egy televíziós technikust és a nézők között egy nőt. Az aktivista végül a gyepszőnyegen ért földet, a szervezők pedig kivezették a stadionból. A sérülteket kórházba kellett szállítani.

A DPA ügynökség szerint az esetet követően a Greenpeace elnézést kért a történtekért, nyilatkozatuk szerint az akcióval sem a játék menetét nem akarták megzavarni, sem a nézőket nem akarták veszélyeztetni. A cél az volt, hogy egy nagy, latexből készült labdát dobnak le a pályára, majd a siklóernyős a motor segítségével távozik a stadion fölül. A Greenpeace ezzel akart tüntetni a Volkswagen autógyár ellen.


-para-