Elképesztő! A szavazóhelyiségben tudta meg egy férfi, hogy "hajléktalan" lett

2020. február 29. - 19:56 | Belföld

Több kuriózumszámba menő eset is történt a választás során a főváros Ružinov városrészében – tájékoztatott a közösségi hálón Martin Chren polgármester.

Elképesztő! A szavazóhelyiségben tudta meg egy férfi, hogy "hajléktalan" lett
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

„A magas részvételnek köszönhetően derült ki több szavazó számára, hogy időközben hajléktalanná vált. Olyan esetekről van szó, amikor például válás után a feleség kijelenti az addigi állandó lakhelyéről a volt férjét, aki csak a szavazóhelyiségben szembesül ezzel” - írta Chren. Hozzáfűzte, akkora a részvétel, hogy a bizottságok tagjainak ebédelni sem volt idejük.

Az önkormányzat reggel lázas keresésbe kezdett, póttagokat kellett keríteni, miután több bizottsági tag megbetegedett vagy ismeretlen okból nem jelent meg. Volt olyan eset, hogy a korábban megválasztott bizottsági elnök és alelnök sem bukkant fel a reggeli urnanyitásig.

Egy másik bizottsági elnök ellen pedig egy választópolgár tett feljelentést, mert az elutasította, hogy mozgóurnát vigyenek ki hozzá a választási bizottság tagjai, ugyanis a kérvényező egyáltalán nem beteg és nincs korlátozva a mozgásában. A feljelentés miatt viszont a rendőrség kivonult kivizsgálni a történteket, de kiderült, hogy a bizottsági elnöknek volt igaza.


TASR