Elkészült az első hivatalos portré Vilmos hercegről és Katalin hercegnőről

2022. június 23. - 17:43 | Külföld

Először festettek hivatalos portrét, melyen Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő együtt szerepel - írta a BBC hírportálja.

Elkészült az első hivatalos portré Vilmos hercegről és Katalin hercegnőről
Twitter (Victoria Murphy)

A képet, melyet Jamie Coreth neves brit portréfestő alkotott, a Cambridge-i Egyetem Fitzwilliam Múzeumában állították ki. A művet tavaly rendelte meg a Cambridgdeshire-i Királyi Portréalap (Cambridgeshire Royal Portrait Fund), ajándékképpen a megye lakosainak.

"Ez volt életem legkülönlegesebb privilégiuma" - mondta Coreth. A hercegi pár a múzeumban tett látogatásukon találkozott a festővel, a művet a kiállítás első napján tekintették meg.

A művész Cambridge városa előtt tisztelgett azzal, hogy a pár hátterének a város sok történelmi épületének színét, valamint a több épületet díszítő hatszögletű motívumot használta. Coreth hozzátette, a portrén "lazának és megközelíthetőnek, de elegánsnak és méltóságteljesnek" akarta megfesteni a párt. "Mivel ez az első portré, amely együtt, Cambridge hercegeként és hercegnőjeként ábrázolja őket, azt akartam, hogy a kép a közéleti szerepük és a magánéletük közti egyensúly érzetét keltse" - magyarázta.

Vilmos herceg hivatalos portréját 2014-ben festette Dan Llywelyn Hall, a legfiatalabb művész, aki a királynőről portrét készíthetett.

MTI