Elkezdődött Nádszegen a Juhos Ferenc leváltásáról szóló népszavazás

2015. november 21. - 08:10 | Régió

Szombat reggel elkezdődött Nádszegen (Galántai járás) a Juhos Ferenc polgármester leváltásáról szóló népszavazás. A 3 900 lakosú község polgárai kifejezhetik véleményüket azzal kapcsolatban, hogy Juhos Ferenc (Híd) irányítsa-e továbbra is falut – informálta a TASR hírügynökséget Deák László, a népszavazási komisszió elnöke.

Elkezdődött Nádszegen a Juhos Ferenc leváltásáról szóló népszavazás
Fotó: Paraméter

„Összesen 3192 szavazásra jogosult személy adhatja le a voksát a három választási körzetben“ – mondta Deák, aki azt is megjegyezte, hogy a jelenlegi polgármester már 21 éve áll a falu élén.

A községi önkormányzatnak 11 képviselője van, ebből 9, akik a Magyar Közösség Pártját képviseli, nyújtották be az indítványt a polgármester leváltására. A Hídnak két képviselője van az önkormányzatban.

A népszavazással kapcsolatban két alkalommal döntöttek. Először a polgármester jelenléte nélkül, aki szeptemberben munkapképtelen volt, azonban októberben már jelen volt az ülésen.

AZ MKP képviselői azt állítják, hogy a polgármester nem teljesíti kötelességeit, nem válaszol az interpellációkra és ignorálja a testület határozatait, valamint szerintük a falu könyvelése is hiányos, ráadásul a község törvényt sért azzal, hogy nem minden szerződés szerepel a település hivatalos weboldalán.

A történtekről bővebben korábbi cikkünkben lehet olvasni.

A népszavazás reggel 7 órakor kezdődött és este 22 óráig tart.

TASR/para