Elkezdődött a regionális tisztújítás a Hídban, a dunaszerdehelyi járási szervezet jövő héten választhat új vezetést

2020. június 16. - 12:33 | Belföld

31 járásban tart tisztújítást a járási szervezetek élén a Híd, az elsőt kedden tartják a Lévai járásban. A Híd az országos vezetés május végi megújítása után ezt tartja a következő lépésnek a párt politikájának megújításában.

Elkezdődött a regionális tisztújítás a Hídban, a dunaszerdehelyi járási szervezet jövő héten választhat új vezetést
Fotó: Paraméter

A regionális szinteken is tisztújítást tart a Híd, megújítják a járási és a kerületi szervezetek vezetését is. „Ez nem jelenti azt, hogy mindenhol új vezető lesz, biztosan lesz több olyan szervezet, ahol a régi vezetést választják meg újra” - magyarázta a Paraméternek Sólymos László, a Híd elnöke.

„Nagyon fontos, hogy az a restart, amit az országos elnökségben megtettünk, a teljes megújulás, azt helyi szinten is érezzék az emberek” – mondta Sólymos László a tisztújítás kapcsán. Kedden a lévai járási konferenciával kezdődik a regionális tisztújítás, ott eddig Csudai Róbert, Lekér polgármestere volt a járási elnök. A Lévai járást az Érsekújvári követi, ott a jelenlegi elnök, Bóna Bertalan várhatóan nem indul újra a posztért.

A dunaszerdahelyi járási szervezet jövő héten választhat új vezetést magának. Érsek Árpád eddigi járási elnök, volt közlekedési miniszter már az országos közgyűlésen bejelentette lemondását, várhatóan már nem indul újra a posztért.

A füleki közgyűlésen jelentette be lemondását a Kassa megyei szervezet elnöke, Jakab Elemér, a párt korábbi parlamenti képviselője is. A párt tervei szerint szeptember végégig mindenhol megtörténik a regionális vezetők cseréje.

- lpj -