Elkezdték a nánai út felújítását Párkányban

Párkányban pénteken megkezdték a nánai I/76-os út felújítását. Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter szerint a 918 méteres útszakasz felújítása 1,7 millió euróba fog kerülni. A projekt befektetője a Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC), a kereszteződés felújítását pedig uniós támogatásból fogják fedezni. A munkálatokat év végéig kellene befejezni. 

Elkezdték a nánai út felújítását Párkányban
Fotó: TASR

Az I/76-os út felújítása során kicserélik az útburkolatot, ezenkívül az utat is kiszélesítik. Az út mentén biciklisávot hoznak létre, a helyi kereszteződést pedig körforgalommá alakítják. 

A körforgalom és a nánai út felújítása miatt forgalomkorlátozások várhatók – tájékoztatott Eugen Szabó, Párkány polgármestere. A felújítást két szakaszban végzik. „Az útfelújítástól azt várjuk, hogy az útszakaszon biztonságosabb lesz a közlekedés. Az út Zselizről Komáromba és Érsekújvárba vezet, ezért minden kamion ezen a nagyon forgalmas úton halad keresztül. Már több baleset történt ezen az útszakaszon, komoly sérülésekkel” – mondta Szabó. 

A projektnek nem része a járdák felújítása. Ezt a város a saját forrásaiból szeretné megvalósítani a jövő év folyamán. A város a Nyugat-szlovákiai Vízművekkel is tárgyal, hogy az a nánai út felújításával párhuzamosan újítsa fel a vízvezetéket is. „Úgy néz ki, hogy ez meg is fog valósulni” – mondta Szabó.

TASR/para