Ellátogat a parlamentbe a meggyanúsított főrendőr, akiről Heger nem nyilatkozik

2021. augusztus 27. - 11:44 | Belföld

Eduard Heger kormányfő egyelőre nem akarja kommentálni Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány meggyanúsítását. Ľubica Janíková szóvivő szerint a kormányfőnek meg kell ismerkednie az ügy részleteivel, és megvárja a nyomozás folytatását.

Ellátogat a parlamentbe a meggyanúsított főrendőr, akiről Heger nem nyilatkozik
Illusztrációs felvétel (TASR)

A Pozsonyi Kerületi Ügyészség csütörtökön hivatali visszaélés és az igazságszolgáltatás akadályozásának bűntette miatt büntetőeljárást indított Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány ellen. Kovařík állítólag akadályozott egy folyamatban lévő letartóztatást, és az ezt követő büntetőeljárás menetét is, amely Matej Z. és Peter P. vádlottakat érintette. Kovařík elutasítja az ellene felhozott vádakat. Az ügyben panaszt nyújtott be, és elfogultság miatt kifogást emelt a Pozsonyi Kerületi Ügyészség minden ügyésze ellen.

Juraj Krúpa, a parlament Védelmi Bizottságának OĽANO-s elnöke a TASR-nek megerősítette, hogy a főzsarut meghívta a bizottság ülésére. „Úgy döntöttem, meghívom az országos rendőrfőkapitányt, hogy megbeszéljük az ügyet. Már felvettem vele a kapcsolatot, és közöltem vele, hogy meghívjuk a bizottsági ülésre. Elfogadta a meghívást” – mondta Krúpa.

Megszólalt az ügyben a legnépszerűbb ellenzéki párt, a Peter Pellegrini vezette Hlas is. A tömörülés úgy látja, Kovaříknak le kell mondania. A magas beosztású rendőrök állandó gyanúsítgatása és letartóztatása miatt a tömörülés úgy érzi, olyan helynek tűnik Szlovákia, mintha egy harmadik világhoz tartozó fejlődő ország lenne.

TASR