Ellenőrzi az egészségügyi intézkedések betartását az érsekújvári városi rendőrség

2020. március 26. - 18:19 | Régió

Rendszeresen ellenőrzi az érsekújvári városi rendőrség, hogy mindenki betartja-e az új koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedéseket. Jozef Tököly, a városi rendőrség parancsnoka elmondta, az első napokban több fegyelmezetlen lakost kellett figyelmeztetni, azóta fokozatosan javul a helyzet a városban.

Ellenőrzi az egészségügyi intézkedések betartását az érsekújvári városi rendőrség
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

A rendőrparancsnok emlékeztetett, hogy továbbra is vannak problémák, például a hajléktalanokkal és néhány alkalmazkodni képtelen lakossal.

„Megsértik az összes szabályt és nem tartják be az intézkedéseket. Ittasak, és veszélyeztetik a vasútállomáson és az állomás környékén tartózkodókat. Nem törődve az előírásokkal, az állomás épülete előtt csoportokba verődnek a hajléktalanok. Ez a helyzet tarthatatlan, ezért felszólítottam a járőröket, hogy azonnal intézkedjenek, és küldjék el onnan ezeket az embereket. Kérdés azonban, hogy hol bukkannak fel újra”

- mondta Tököly.

Hozzátette, a városi rendérség járőreit védőkesztyűvel, maszkkal és fertőtlenítőszerrel látták el. „A közeljövőben védőszemüveget is kapnak. Mindent megteszünk, hogy a munkatársaink a lehető legbiztonságosabb körülmények között dolgozhassanak” - tette hozzá Tököly.

TASR